MAN U and ME

Bismillahirrahmanirrahim….

Assalamualaikum.

Kenapa tajuk dia manchester united dan aku? Sebab ALLAH dah ilhamkan untuk aku tulis tajuk ni lah..hehe.

Sebenarnya dulu aku taklah suka sangat kat bola nih tapi mungkin pengaruh ayah aku yang minat bola tapi bukan tahap gila berjaya mengesani aku. Aku dan family semua minat man u nih. Okay dengan izin Allah bukanlah aku nak membuang masa dengan menulis benda yang mungkin awak-awak rasa tak bermanfaat, tapi sebelum apa-apa aku nak cerita pandangan aku pasal bola nih.

Bagi aku sejujurnya pemain atau yang lebih layak coach dia sebenarnya adalah dari kalangan manusia yang bijak. Aku tengok contoh MAN U main memang magnificent. Lawa hantaran dorang. Macam mana mereka boleh bajet nak hantar bola takat mana jauh mana kuat mana supaya hantaran kepada rakan sepasukan tak tersasar. Oh ini memang menakjubkan kalau dalam bab bola ni la. Yang lain biasa je. Aku percaya manusia-manusia yang ALLAH ilhamkan kebolehan kepandaian bermain dan mengurus bola nih memang patut bersyukur. Tak semua mampu. Tapi aku percaya segala kebolehan tu kalau tak di practice memang tak kemana. OKEH HONESTLY I AM LOSING MY WORD. Ya ALLAH ampuni lah hamba ini. Sayangnya kat Allah.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s