Image

Bismillahirrahmanirraheem.

Assalamualaikum, peace be upon you. Allahumma solli ala muhammad.

huh, mengeluh lelah sebentar. kecewa dengan diri. sukar nak konsisten dengan tulis blog ni. tapi alhamdulillah Allah kekuatan dan ilham untuk mencoret sikit.

Insya Allah post kali ni, mengenai jaulah aku ke bandung. Jaulah bersama ikhwah akhawat. hehe even jaulah tu bukan “kami” punya. sebab kami pergi under organisasi pelajar, FRC di uia. jadi bawa nama uia lah pun :). Jaulah kami selama 4 hari. bertolak dari cfs pj 3.45am ke KLIA, landing di jakarta ber bas comel ke bandung. disambut dan dilayan pak dikie sepanjang perjalanan. dari kami landing di jakarta sampai kami nak bertolak balik ke jakarta dari bandung. dia santuni kami, dibantu pak budi. dalam bas kami tidur je. dipanggil  turun kami makan. haha.ini makan pertama kami di indon. lambakan lauk pauk, termasuklah otak sapi yang disangkakan telur ikan.hihi.

DSCN0047

habis makan. masuk bas…lihat alam keliling sat, mata berpinau. akhirnya ketiduran. tapi ade je yang steady, tetap cool menikmati suasana indonesia. selepas 3 jam peralanan akhirnya alhamdulillah sampai la kami di daarut tauhid. jamak takhir pun dilaksanakan. alhamdulillah :). kemudian kami dibawa untuk menyantap walaupun sebenarnya kenyang lagi. then kami ke hall di daart tahid. pok pek pok pek ucapan persembahan senyum senyum gelak gelak tausiyah. dapat kutip mutiara 7 cinta dari sini.  alhamdlillah selesai. bergambaq sikit. maghrib masuk. jamak takdim dulu. pahtu baru gerak ke tempat penginapan kami.

pintu masuk ruang solat untuk akhawat

pintu masuk ruang solat untuk akhawat

Masjid Daarut Tauhid
Masjid Daarut Tauhid

Tempat bersantap

Tempat bersantap

DSCN0062

Scenery di Daarut tauhid

Scenery di Daarut tauhid

7 cinta

7 cinta

samai kat temat tdr dah malam. ikhwah dapat hotel tapi akhawat dapat homestay banglo lagi best woooo. hehehe. kami sikit tapi rumah besar. conquer la kan. hihi. cuma kami memang kena jalan sikit nak masuk dalam homestay sebab dia dalam kawasan perumahan.

taman ditengah2 dalam rumah

taman ditengah2 dalam rumah

 

 

 

DSCN0084

pintu depan

pintu depan

20130520_024344

taman luar rumah

taman luar rumah

taman itu

taman itu

20130520_024321

balkoni

balkoni

20130520_024344

 

akan bersambung

 

 

   Bismillahirrahmanirraheem.  Assalamualaikum, peace be upon you. Allahumma solli ala